luni, 15 martie 2010

Patimile unui adulter

Zilele trecute am primit un mass...un banc mai exact.

Un tip cu amanta in pat… la un moment dat suna cineva la usa. Amanta, calma, ii spune sa fie linistit ca e sotul, dar rezolva ea! Se duce la usa deschide si spune:
- Aaa, Iubi! Ce bine ca ai venit… du si tu gunoiul!… si ii pune galeata de gunoi in mana. Sotul pleaca.
Amantul se imbraca si pleaca linistit si pe scari isi zice: ‘Si frumoasa si desteapta…’ Ajunge acasa, suna la usa, ii deschide sotia:
- Aaa, Iubi! Ce bine ca ai venit! Du si tu gunoiul!… Ia tipul galeata, coboara scarile si in sinea lui isi zice: ‘Si urata si cu tupeu…’

Bancul confirma mitul cum ca in toate povestile care isi trag seva dintr-un adulter, sotia e zgripturoaica oribila care-si neglijeaza sotul, iar amanta e printesa roz care-l salveaza pe nefericit.

Si de aici incepe "batalia" : Sotia versus Amanta

Sotia este intotdeauna cea care si-a meritat soarta fiindca n-a stiut sa-i ofere barbatului ceea ce el isi dorea. Amanta este cea care ii ofera tot ceea ce el isi doreste, si cateodata, si ceva in plus.

Sotia e neingrijita, neepilata, nedusa la coafor si nici la SPA. Amanta e cea scoasa din cutie, cu podoaba capilara bine fixata, cu unghiile colorate uniform si cu aere de diva americana.

Sotia miroase a sarmalute si-a ciorba. Amanta are miros de parfumerie. Si pe el il excita mai tare aromele fine, decat aromele traditionale.

Pana la urma, sotia e o nenorocita, o insensibila, o delasatoare, una care permite tuturor sa aiba loc in casnicia ei.

Si nu stiu cum se face ca intotdeauna exista prin preajma o...salvatoare. Una a carei menire este sa-l smulga pe barbatul abuzat, chinuit si neglijat din sanul familiei lui si sa-l duca pe culmi de fericire si iubire cum n-a mai cunoscut, saracul, de cand se indragostise de nevasta, cu o mie de ani in urma.

Cam asa suna varianta amantei, povestita prietenilor si neprietenilor care in sinea lor, sau cu voce tare, recunosc ca nu e in regula ceea ce se petrece.

Varianta sotiei e alta. Mai scurta, mai la obiect, cu putine vorbe si multa suferinta: “O curva mi-a sedus barbatul!”

" Da, da’ e vina ta! ", spun rautaciosii...

  • De ce l-ai lasat sa te vada necoafata?
  • De ce atunci cand te-au strigat si el si copilul in acelasi timp, te-ai dus mai intai la copil?
  • De ce nu l-ai mangaiat si nu l-ai tinut de frunte atunci cand a venit a suta oara beat acasa?
  • De ce te doare capul asa des?
  • De ce ai ochii umflati, in loc sa fie rimelati?
  • De ce nu-i spui ca-l iubesti si nu citezi din poeziile autorilor romantici in fiecare zi?
  • De ce nu-i duci micul dejun la pat si nu-l stergi la gurita?
  • De ce nu-i sufli in fund si-n ureche?
Deci...tu esti de vina!

Dar stai linistita, nevasta! Tu ai platit pentru ca ai fost asa, si-a venit alta si ti-a luat barbatul. Mai ai rabdare putin si va plati si ea. Curand. Cand va deveni, la randu-i, nevasta. Fiindca oricat de amanta ar fi obisnuita sa fie, tot nevasta se va simti mai bine! Dar nu nevasta oricui, ci a sotului tau, pentru care a luptat din rasputeri, pana la o deschizatura de 180 de grade.

Si n-ar fi probleme, daca dansa nu si-ar juca rolul de nevasta dinainte sa-i fie "distribuit". Nu, nu...nu va ganditi la gatit, spalat, calcat...Ci la "sesizari" de genul : "Unde-ai fost aseara?", "De ce n-ai raspuns la telefon", "De ce, cand, cum, unde, cat".

Iar daca pana acum te loveai de nevasta prietenului tau, mai nou te lovesti si de "femeia-fantoma", care l-a acaparat cu totul si care ii fura si ultima secunda de liniste din viata-adulter pe care o duce.

Sunt insa femei care sunt precum bine cunoscuta vorba : Doamna pe strada, gospodina acasa si curva in pat.

Recunosc...in ultimul timp mi-a fost cam lene sa sterg praful =)))

2 comentarii:

  1. frumoasa scriere.
    in mare parte amantele fix asa se comporta, la fel si cei carora ele le povestesc cat de naspa e soata adulterului....
    oricum fiecare poveste, atat a amantei, a sotiei sau a adulterului, au un sambure de adevar...
    eu cunosc amante care nu au gherutele frumos pictate, nu au parul perfect fixat si nici nu arata ca diva din filmul american... la fel cunosc neveste care arata a amante...
    deci sorry nu cred ca tine de imagine

    stiu din experienta ca o casnicie poate sa se duca dracului si fara ajutorul amantei si atunci multumesc fiecare sot/ sotie isi cauta fericirea departe de peretii casei....

    nu vad de ce am fi ipocriti si nu am recunoaste ca tot ceea ce este nou este mai interesant decat ceea ce ai acasa. tot ce e necunoscut e mai atractiv decat acel ceva pe care il stii...

    oricum, nu cred ca ar trebui sa judeci un adulter pana nu ai ajuns sa fi tu unul....

    RăspundețiȘtergere
  2. Sidorica, am sa am rugamintea sa imi schimbi numele si linkul din blogroll :-) Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere