miercuri, 3 februarie 2010

Taxa pe nutritie....

Dragi romanasi, daca pana acum n-ati murit de foame...veti muri de acum.

Pentru ca nu le ajung banii furati si nici sclavia poporului, care este si-asa vai de capul lui, reprezentantii Ministerului Sanatatii ne indeasa pe gat taxa pe fast-food, taxa care ar putea intra in vigoare din martie, va fi aplicata dupa anumite criterii si ne vor aduce scumpiri de pana la 20%, pana si la alimente de baza.

Comisia de alimentaţie publică şi nutriţie, declara ca nu exista o lista cu produse, ci un ghid de alimentaţie corectă pentru nutritia noastra. Pe semne ca iei ghidu de la chiosc, si pleci catre piata, ca daca te duci la un supermarket, s-ar putea sa te intorci acasa doar cu niste marar si patrunjel. Si plimbandu-te frumos printre tarabe, cu ghidul in manuta evident, te uiti cum ai putea sa-ti tii nutritia sub control.

Si ca si cum asta nu ar fi fost de ajuns, Federaţia Sindicatelor anunta ca noua taxă pe alimente le va impune producătorilor să îşi regândească afacerea si implicit si personalul. Deci : ei aplica impozitu', ne corecteaza alimentatia, dar sa mai dam si afara cativa angajati...adica vreo 36.000 de angajaţi. Doar atat ! Si acum ma intreb eu : Oare somerii aia, cum vor urma ghidul pentru alimentatie corecta? Cu 600 Lei pe luna, nici nu apuci sa mai mananci, ca sa nu zic de platile intretinerii lunare.

Si inca ceva: daca aveati vreun dubiu in privinta inteligentei Comisiei de Alimentatie, va aduc la cunostiinta ca fac o maaare confuzie intre termeni. Si anume, citez : “ Brânza, smântâna, untul şi chiar laptele integral au grăsimi, iar dulceaţa, mierea şi compoturile conţin zahăr. “

Oameni buni : De cand este mierea zahar? Din punct de vedere nutritional mierea contine urmatoarele elemente: apa, zaharuri nereductoare, gome si dextine, proteine, acizi organici, fermenti,vitamine, hormoni, si alte 400 de substante organice. Zaharurile ce intra in componenta mierei, si anume glucoza si fructoza alcatuiesc la un loc ceea ce se numeste zaharul invertit.
In plus oare mierea naturala nu este inlocuitor al zaharului pentru diabetici? Desigur, cantitatile sunt limitate.

Mare si nefericita confuzie domni doctori ai Ministerului Sanatatii...Unde ati studiat domnilor? In Somalia??

Cam astia sunt oamenii care hotarasc ce este sanatos pentru noi. Insa in cazul asta lasati-ma pe mine sa mor de obezitate din cauza produselor pe care le considerati voi daunatoare, si mancati voi foi de salata cu telemea de 25 Lei Kilogramul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu